OM DUOEN

Violinist Hanne Askou og accordeonist Frode Andersen er begge solistklasseuddannede klassiske musikere med et alsidigt virke i dansk musikliv. Som Duo Askou//Andersen har de arbejdet intenst sammen siden 2010 og spiller årligt 40-50 koncerter sammen i ind- og udland i kirker, musikforeninger, på festivaler mv.

Duo Askou//Andersen har sammen skabt et nyt, bredt, afveklsende og alsidigt repertoire, der egner sig til de fleste koncertsteder; kirkerum, koncertsale, festlokaler og udendørs arrangementer. Musikken spænder over mange genrer og over 500 års musikhistorie – fra den tidlige barok og gamle salmer, over folketoner og nordisk folkemusik til nyskreven moderne klassisk musik og tango.

De to instrumenter suppleres også gerne med en sanger, der som solist kan sætte ord på højtidernes musik eller de danske sange og salmer. Duoen kan også udvides med klaver, continuo eller orgel, eller fx klarinet eller flere strygere, afhængigt af genre og repertoire. Duo Askou//Andersen har samarbejdet med en lang række sangere og musikere, se mere på siden OM KONCERTER.

En kirkekoncert af en god times varighed bindes altid sammen med præsentation af numrene og fortællinger undervejs om temaet, musikken og komponisterne. Hvis ønsket kan der også indgå fællessang.

Læs mere om koncerterprogrammer og aktuelle formater. Klik på linket og hent pdf'en:

https://drive.google.com/file/d/1xULwOmXqX2El6yNJ_zDnR1PSW0B5haSd/view?usp=sharing

OM MUSIKERNE

Hanne Askou, violin, kommer fra Vestjylland og er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium i Odense. En del af studieårene tilbragte hun på Sibelius Akademiet i Helsinki og fortsatte siden her med post graduate studier. Hun har tidligere været ansat i hhv. Sønderjyllands Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester. Efter videregående studier i solistklassen med ophold bl.a. i Rom og Athen, debuterede hun ved en anmelderrost og radiotransmitteret debutkoncert som solist med Odense Symfoniorkester i Poul Ruders’ 1. violinkoncert, dirigeret af Baldur Brönnimann. Hun er elev af docent Marianne Granvig, Odense, daværende professor Peder Elbæk og spanske Felix Ayo, professor i Rom.

Kammermusik, ensemblespil og solistoptrædener har siden udgjort Hanne Askous primære virke. Hun spiller jævnligt med forskellige danske symfoniorkestre og ensembler og har desuden gennem mere end 10 år fungeret som instruktør for Herning Amatørsymfoniorkester under Herning Musikskole. Herudover formidler hun også sin viden om musik i skrift og tale og udfører konsulentopgaver for større institutioner i dansk musikliv.

 

Frode Andersen, accordeon, kommer fra Askøy ved Bergen i Norge. Han er uddannet i København på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og afsluttede studierne med debut fra Solistklassen i et program med værker udelukkende af nulevende komponister. Året efter debuterede han også i Norge, som en af Årets Debutanter under Rikskonserterne. Han er en meget benyttet kammermusiker og teatermusiker og har desuden spillet med de fleste danske orkestre og ensembler. Han har udgivet solo-cd’en Trash, der inddrager elementer og arbejdsformer fra den elektroniske musik. Cd’en blev indstillet til Danish Music Awards i kategorien 'Bedste soloudgivelse' og Frode Andersen modtog Dansk Komponistforenings Hæderspris for denne cd.

Udover at være udøvende musiker og arrangør har Frode Andersen gennem mange år også været administrativt engageret i dansk musikliv. Han har fungeret som administrator og organisator for en lang række begivenheder, festivaler og institutioner. Han er tidligere producent og kunstnerisk ansvarlig for Esbjerg Ensemble og har været udpeget som medlem af Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg. Han er nu projektmanager for barokorkestret Concerto Copenhagen og ekstern censor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Find pressefotos til download på siden KONTAKT

 ALL RIGHTS © Duo Askou//Andersen 2016 – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.